top of page

Dags att gå på semester?

Uppdaterat: 17 sep. 2022
För mig så är sommaren främst en tidsperiod som gärna bara kan passera, så vi kan ha en riktigt lång höst! Men jag är bland de få som hellre har semester på hösten, men jag är en bland många som ägnar höstsemester i skog och mark för att utöva jaktintresset. Nå väl, nog om det. Semester som semester, när man än tar den. För vitsen med semester är att få slappna av, återhämta och fylla den med Vilja och inte måste eller borde. Men vi vill gärna kunna lämna arbetet på arbetsplatsen och inte få tanke-blixtrar "gjorde jag det där..." & "kom jag verkligen ihåg det där..." Känner du igen dig? Du står i badrummet, borstar tänderna, eller står i duschen och schamponerar håret och tanke-blixten slår till?


För att undkomma detta, så kan det vara bra att avrunda arbetet i lugn och ro och inte avsluta jobbet inför semestern i all hast. För det har jag gjort en freebie åt dig.


Tidigare finns det avslut för dagen freebien som är ett worksheet där du kan fylla i hur dagen varit, olika skattningar. Vill du ha den också? ➡️ Så lägger jag in den här.


Men för att avsluta inför semestern, så finns det nu en annan! Hur du bäst avslutar, utan att få tanke-blixtrar under semestern eller så att du kan gå från arbetet med en go känsla och känsla av ledighet kan omfamna dig helt och hållet. För att inte tala om känslan av att komma tillbaka till arbetet med en utvilad känsla. Hur du gör det? - Ja använd mitt worksheet för det! Utcheckning inför semestern ➡️ Finns här!


När du kan avsluta i lugn och ro istället för i all hast och stress, kan du gå på semester som innebär mer återhämtning, mer avslappnad tillvaro, fler tankar på hur underbar semesterdagen är och alla möjligheter som finns framför dig. Låter inte det härligt så säg? Så det går. Men det behöves en liten struktur för det, frågor som hjälper dig på vägen och frågor som gör att du faktiskt tänkt på det mesta som går att förutspå. Samt lite hjälpande tankar på vägen.


Så prioritera återhämtning i din tillvaro för du är viktig!

Med vänlig hälsning,

Catrin Lovisa Keskitalo, arbetsmiljökonsult

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page