top of page

Ser du också risken att tappa personal när den nya gröna industrin anställer?

Uppdaterat: 17 sep. 2022


Förra veckan publicerade NSD en krönika som jag skrivit - du hittar den här: https://nsd.se/framtidsfabriken/kronika/artikel/glom-inte-manniskan-i-alla-storslagna-planer-och-miljardinvesteringar/r4o2x38j "Stora ord och stora summor – men var är människan?"


Är du en av alla arbetsgivare som är rädd att tappa personal? Tänker att "vi kan inte slåss med de löner som de stora industrierna kan ge.." Känner du att situationen är hopplös? I så fall önskar jag att du läser krönikan om inte hela, så slutet. För det du som arbetsgivare kan ge din personal, dina medarbetare, dina anställda är inte bara en konkurrenskraftig lön, den är ungefär det minst intressanta för att få dina medarbetare att stanna.


Det du ska fokusera på är din och dina anställdas relation, bygga den på genuin tillit, trygghet och inlyssning. Vill du ha aktiva medarbetare behöver du vara aktiv i ditt ledarskap. Relationen mellan en anställd och en chef behöver fungera som vilken relation som helst annars i ens tillvaro. För en trygg relation är svårare att byta ut än en lön. För rent krasst, bryr du dig egentligen om vem som betalar ut din lön? Vilket företag som står högst upp på din lönespecifikation? Men det du bryr dig om är att du får ut det du behöver och lite till från en arbetsrelation. Uppskattning, bli sedd och få feedback - men det fungerar endast om som chef är genuin.


Och som sagt, underskatta inte kraften i ett riktigt gott fika!


Med vänlig hälsning,

Catrin Lovisa Keskitalo, arbetsmiljökonsult i Umeå

9 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page