top of page

Arbetsplatsen dit medarbetarna längtar till, är det din?

Du vet den där arbetsplatsen dit alla kommer med en bra känsla, de är på glatt humör och hälsar på varandra. Arbetsplatsen har ett rykte om sig om att saker händer, det utvecklas tillsammans med både chefer och kollegor. Absolut blir någon förkyld eller behöver vabba ibland, men risken för att någon ska bli långvarigt sjuk på grund av jobbet det känns orimligt. Kollegorna kan vara oense, men det drabbar inte sammanhållningen eller inställningen om att vi hjälps åt. Arbetsplatsen välkomnar nya idéer och nya sätt att ta sig an ett problem på. När det blir fel, så tas det hand om konkret och direkt. Här gör dem som arbetar lite extra, för de vet att de får återhämtning. Det finns en tillit till alla, och man antar inte att någon har onda aningar. Absolut behöver de inte älska varandra och umgås på fritiden, men det finns en ömsesidig respekt som känns redan de första stegen innan för arbetsplatsens dörrar.


Det är inte perfekt, men det som blir galet eller fel, det finns det strategier för, för här har arbetsplatsen arbetat tillsammans för att hitta de bästa sätten inför att problem uppstår. För det är ingen utopi, utan en förberedd arbetsplats.


Vill du jobba här?

Eller vill du att den här arbetsplatsen ska bli din? - Maila mig!


Attraktiv arbetsplats är en tjänst där du som chef får reda på vilka risk och friskfaktorer arbetsplatsen har. Du får stöd att skapa en arbetsplats som kännetecknas av att det är kul att gå till jobbet, det finns inga olyckor eller ohälsa, det finns förutsägbarhet och det är lätt att rekrytera. Attraktiv arbetsplats skapas bland annat genom kartläggning, utbildning och arbete med kulturen som finns på arbetsplatsen. Du kan stoltsera med att satsa på social hållbarhet. Målet är att du som chef tillsammans med arbetsplatsen ska klara av det här jobbet på egen hand.


Jag är beredd att hjälpa dig och din arbetsplats, är du beredd på att få en attraktiv arbetsplats?


Maila mig för att boka ett första kostnadsfritt möte: info@catrinkeskitalo.com


Det kommer ge dig:

- Svar på vilka styrkor, svagheter, möjligheter och hot som finns på arbetsplatsen.

- Kunskap om hur ni bör arbeta för att bli en attraktiv arbetsplats

- Lättare att rekrytera

- Mer tid till personal och utveckling

- Mindre kostnader för sjukfrånvaro och rehabilitering

- Arbetsglädje

- Bättre personalstabilitet, dvs. minskad personalomsättning.

- Inga gissningar på vad som kan göras, utan klara besked om vad som bör göras

- Expert på området

- Kunskap att klara av arbetet på egen hand.

- Tydliga förväntningar och förutsägbarhet.

- Spara utgifterSocialt hållbarhetsarbete med mig Catrin Keskitalo är ett arbete för företag och arbetsplatser som verkligen vill vara en arbetsplats dit medarbetarna längtar också en arbetsplats dit arbetssökande och samarbetspartners står på tur för att få vara en del av er verksamhet. Arbetsglädje och engagemang och kompetens kommer bli era nyckelord och tiden med mig kommer du som arbetsgivare förstå verksamhetens styrkor, utmaningar, möjligheter och hot, på ett sätt där du vet vad som behöver göras i nästa steg. Du har full support så länge du önskar för att bli en attraktiv arbetsgivare på arbetsmarknaden!Jag har hört det förr...

"Det är onödigt lull-lull"


Men är det verkligen onödigt? Och lull-lull?

Om du hade kunnat formulera i er rekryteringsannons att på er arbetsplats är det viktigt att arbetsbelastningen inte är skadlig och att för er som arbetsgivare är det viktigt att medarbetare kan balansera arbetsliv och privatliv - hur många tror du inte ni kommer att få som söker till er?

Ni kan erbjuda något som ingen annan kan! Och vilka kommer söka till er? - Jo de mest kunniga!


Arbetsmiljöverket har tagit fram olika dolda kostnader för en icke-fungerade arbetsmiljö

För långa arbetsdagar kostar 2740 kr/dag och medarbetare

För hög arbetsbelastning kostar 388 000 kr/år och medarbetare

Konflikter kostar 300 000 kr/år och arbetsplats

Bristande ledarskap kostar 2 300 000 kr/år och arbetsplats


Men om jag säger att du som arbetsgivare också kommer bli en attraktiv arbetsgivare, kunna växa både ekonomiskt, men även växa i antalet medarbetare, skulle det vara mer nödvändigt då?


Om den som har kunskap om ekonomi gör er plan för budgeten, så att du som arbetsgivare ska lägga tid på det du kan bäst. Ska inte då samma resonemang gälla för arbetsmiljön, den som är av största vikt för era resultat på verksamheten? För då medarbetare mår bra och inte riskerar ohälsa eller olycka kommer de prestera mera. Så om den som har expertkunskapen inom arbetsmiljö gör den så att du som arbetsgivare kan lägga tid på det du kan bäst, vore inte det något?


Hör av dig när du är redo!Med vänlig hälsning,

Catrin Keskitalo

Arbetsmiljökonsult & samtalsterapeut

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page