top of page

Kvinnlig chef!

Nu letar jag efter en kvinnlig chef som vill ta tag i arbetsmiljön, som står inför en expansion av något slag och vet hur viktig arbetsmiljön är för att behålla men även locka till sig nya kompetenta medarbetare.


🤔 Hur började det här? Varför just en kvinnlig chef? Varför just i en expansion? Alla dessa frågor...


Starten var att jag körde mitt egna koncept på byt, bryt och avbryt. För en helg åkte jag på en konsert i Göteborg. Jag kopplade bort allt som hette företagande och bara njöt tillsammans med min tremänning och hennes familj, umgicks med en gammal vän och hennes nya familj för att sedan gå på Håkan Hellströms konsert.


När vi berörs av något, som i det här fallet av musik, och att få vara tillsammans i detta myller av folk som också njuter av musiken, det är speciellt. Men här, när jag tänker på annat kopplar bort, kopplar av och intar något annat, det är då det kommer till mig. I det här fallet blev det så självklart, KLART JAG LETAR EFTER EN KVINNLIG CHEF!


Jag tror på kvinnliga chefer, och främst på kvinnliga chefer som är sig själv, och leder verksamheten på det sätt de känner är bäst för det gemensamma målet och för gruppens bästa.


Men jag letar inte efter någon kvinnlig chef som försöker efterlikna det "manliga ledarskapet" - vilket är en förlegad syn på och ledarskap. Jag tror att vi kvinnor tillsammans kan slå igenom glastaket, gång på gång på gång, att när vi hjälps åt kommer vi nå längre och högre!


Och att vara först, sätter sin prägel och sin stämpel gör något, det är som att ryggraden förlängs och blir stabilare.


Det ledarskap som kännetecknas av gemensamma mål, gruppens bästa och tydliga förväntningar, det kommer skapa arbetsplatser som mår bättre och skapar bättre resultat, än det ledarskap som kännetecknas av hierarki, direktiv och verksamhetens högsta resultat på sista raden.
3 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page