top of page

Framtidssyn del 10 av 10 med Erik Nivas

olika nyckelbegrepp för att ringa in kärnan av en fotbollspersonlighet och för att beskriva sig själv, som han själv säger, det är inte helt angeläget.. Ett Sommarprat från 2019 https://sverigesradio.se/avsnitt/1319483 som är värt att lyssna på och lära känna sig själv genom.Erik Nivas tio nyckelbegrepp är:

🔹 Bakgrund ✔️ (se tidigare inlägg)

🔹 Vägskäl ✔️ (se tidigare inlägg).

🔹 Motgång ✔️ (se tidigare inlägg)

🔹 Utmaning & framtidssyn dagens inlägg

🔹 Framgångsfaktor ✔️ (se tidigare inlägg)

🔹 Karaktärsdrag ✔️ (se tidigare inlägg)

🔹 Svaghet ✔️ (se tidigare inlägg)

🔹 Konflikt ✔️ (se tidigare inlägg)

🔹 Dörröppnare ✔️ (Se tidigare inlägg)

🔹 Motståndare ✔️ (se tidigare inlägg)


Min allra största utmaning

Nu ska du få till dig min allra största utmaning. Men vi ska börja nysta i alla utmaningar jag står inför 👇


Men sist, den sista rutan till höger är den som jag har den allra största utmaningen i. Det är att hitta en balans mellan driv och att må bra. Hitta balansen, hitta strategierna för att göra det jag gör, och att behålla drivet och fortsätta ha tillit till det jag gör och att det gör skillnad. Det är min allra största utmaning.


Jag vet att mitt område, social hållbarhet & arbetsmiljö, är ett svårt område att slå igenom på. Idag pratar vi mest om den gröna omställningen, men vi behöver människor som är hållbara för att nå den med andra ord, social hållbarhet är en process vi måste arbeta samtidigt med. Utmaningen för mig ligger i att ha tålamod (ni kommer väl ihåg att detta var min största svaghet) till att det är på gång och att ha tillit till processen.


För min framtidssyn är ljus. Min framtidssyn är att social hållbarhet är det vi alla måste satsa på för att vi idag ska springa omkring och förverkliga oss själva så till den grad att vi tappar bort vad som är viktigt framför ”jag”, ”jag”, ”jag”, eller ”affären”, ”affären”, ”affären”. När vi istället hittar tillbaka till det som är värdefullt, det som är drivkrafter, det som ger en kraft – det är där vi kommer må bra, vara tillfreds och kunna (med tålamod) utvecklas i en bra takt för oss själva, utan att stressa, jämföra oss med andra eller tycka att vi är dåliga. I det som är värdefullt för oss själva kan vi växa.


Så min utmaning är att hitta balans i en tillvaro där jag själv tillsammans med mitt företag ska självförverkliga oss. Såg ni vad jag gjorde? Hela världens problem är även mitt problem.


Mina strategier hitintills är (utan någon rangordning egentligen):

1. Träna för att må bra., tävla för att utmana och ha skoj när jag tränar.

2. Stänga ner innan kl 20:00, vilket blir möjligt genom att jag tränar mellan 19-21

3. Sluta bläddra på sociala medier efter kl: 19:00

4. Vara med Fara och sambo.

5. Vara ute


Men de här strategierna gör att jag inte jobbar för mycket. För jag tror att det går att vara egenföretagare utan att jobba ihjäl sig och mitt mål är att inte arbeta 40h/vecka för att ta ut en lön, för jag vill ha tid och främst Energi till träning, Fara och vara ute.

Men med passusen! Att jag fortfarande behöver påminna mig själv om detta. För ja, om min utmaning är att ha balans så är jag inte riktigt där ännu.


Jag utmanas när jag hör ”man kan inte få allt”. För jag tror det är möjligt på så sätt att om du kan leva efter vad som är allra viktigast för dig så kan du få det. För nej det går inte att ha som mål att jobba 100h/vecka samtidigt vilja vara mer med sina barn – det är en omöjlighet.


Men att tycka att vara ute i naturen är otroligt viktigt och att tjäna bra – ja det går att kombinera.


Vad är din främsta utmaning och hur ser du på framtiden?


Mvh

Med vänlig hälsning,

Catrin Keskitalo

Arbetsmiljökonsult

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page