top of page

Vill du också avsluta arbetsdagen mer avslappnat?

10 minuter kvar på arbetsdagen. Du tittar på klockan som börjar närma sig 17:00 och tankarna kommer "jag kanske skulle hinna ..." eller "Jag kanske dubbelkollar om något mer kommit in?" eller varför inte "jag kanske kan ta tag i det där mailet som kom tidigare.."

Du inser att klockan är nu 17:30, pulsen ökar, du skulle handla efter jobbet. Du loggar ut ur alla program och stänger av i all hast, tar jackan och skyndar dig från jobbet.


Sen undrar du:

💭 Varför kan jag aldrig avsluta i tid?

💭 Varför är jag så stressad och uppvarvad när jag kommer hem?

💭 Varför tänker jag så mycket på jobbet när jag kommer hem?


Känner du igen dig?

Ja? Nej? Lite? Ibland?


Om du vill komma hem och vara mer lugn. Du vill slippa få blixttankarna och faktiskt bara få vara hemma i din tillvaro där du ska vara fri från jobb. Du vill kunna avsluta i tid och känna att du faktiskt har tid att handla efter jobbet.


Då behöver du sluta jobba ända in till sista minuten!


psst! 1 december har jag en inspirationsföreläsning i serien

Hållbart arbetsliv med temat: den livsviktiga återhämtningen,

signa upp dig här ➡️ subscribepage.io/FrS7CQ


Visste du att om du avsätter 5 till 10 minuter för reflektion i slutet av arbetsdagen kommer du känna ett större lugn? Med det betyder det att när du ser att det är 10 minuter kvar ska du inte leta mer att göra, utan börja avrunda. Får du funderingar kring: Vad ska jag reflektera kring? Vad ska jag fundera över? Hur ska tankar på jobbet skapa ett lugn?


Jag har såklart skapat ett reflektionspappret där du får dessa frågor. Det tar 5 till 10 minuter. Och du kan genom det samla ihop dina tankar över arbetsdagen, se konkret att du har gjort saker och få en överblick över din arbetsdag. Signa upp dig på mitt nyhetsbrev så är reflektionspappret ditt!
Kom ihåg! Återhämtning är en stor del av att minska stressen.

Det är okej att ta tid för reflektion under arbetsdagen.

Det är okej att stanna upp.

Det är okej att inte pressa sig 100% av tiden.


Med vänlig hälsning,

Catrin Keskitalo

Arbetsmiljökonsult och samtalsterapeut online.Senaste inlägg

Visa alla

Ensamheten

Comments


bottom of page